dingesklaar2.png

Power zout

Een ware verademing, letterlijk

Halotherapie, wat is dat?

Onze zouttherapie, oftewel halotherapie is kort maar krachtig uit te leggen. U komt naar onze speciale zoutstal bij Stal Happy Horse, of wij komen naar u met onze halotrailer of caravan. Daarin staat onze halogenerator, die stellen we op uw behoeften in. Die generator blaast microscopisch kleine deeltjes van het zuiverste zout in de lucht. Dat zout komt tot de kleinste longblaasjes, en komt overal op vacht en huid.

 

Daar doet het zout waar het het beste in is- het werkt antibacterieel, ontstekingsremmend en het is een natuurlijk anti-histamine. Daarom is onze zouttherapie een fantastische ondersteuning bij long- en huidproblemen, en allergieën.

Een overzicht waar zouttherapie bij helpt, staat rechtsonder.

Hoe gaat zo'n sessie?

U heeft contact met ons opgenomen over zouttherapie voor uw dierlijke vriend. We hebben naar uw verhaal geluisterd, en samen met u een behandelplan opgesteld of een afspraak gemaakt om heerlijk te genieten. En wat gebeurt er dan?

U komt naar Stal Happy Horse:

Mogen we u verwelkomen met paard of pony? U kunt kiezen de zorg aan ons over te laten (wij blijven bij uw paard in de zoutstal), terwijl u relaxt in onze landelijk ingerichte wachtstal. Uiteraard kunt u tussentijds bij de stal zien hoe uw paard geniet.

Maar wat is er heerlijker dan samen genieten? Wanneer u met uw paard in de stal blijft, ervaart u samen de zouttherapie, lichttherapie en rustgevende muziek. Heerlijk!

Wanneer we u met een hond, kat, kanarie, knaagdier etc. welkom mogen heten, leiden we u naar onze huiselijk ingerichte caravan. U maakt het zich met uw kameraad gemakkelijk, en gaat samen genieten van zout- en lichttherapie en muziek.

Met paard, pony of hond gaat u daarna 20 minuutjes wandelen. Stal Happy Horse ligt direct aan het bos, wij voorzien u van een route. Blijft u liever op het terrein in onze buitenbak? Geen probleem, we doen ons best  een leuke 'stapervaring' te geven.

Powerzout komt naar u:

Wilt u dat we met de trailer of caravan komen? Dat doen we graag! U neemt plaats in de caravan, of u zet u uw paard in de trailer. Wij zetten de generator, het licht en de muziek aan, en u geniet samen op uw eigen locatie van zouttherapie.

Ook dan is 20 minuten wandelen raadzaam.

Het is uiteraard mogelijk uw paard bij ons te stallen tijdens een wellness dag, of een meerdaagse therapie.

IMG_20190908_212852_edited.jpg

Van links naar rechts: Lia, Lizanne, Pascha, Gyzmo en Renate

Waarom zou ik dit doen (bij jullie)?

Uiteraard omdat u hetzelfde wilt als iedereen bij Stal Happy Horse en Powerzout: een blij en gezond paard - of  hond, kat, kanarie of welke diersoort uw vriendje ook is. 

Is er een probleem met huid, luchtwegen of allergie? Wilt u uw dierlijke metgezel voorbereiden op een lichamelijk zware inspanning, of een wedstrijd - of juist sneller laten herstellen daarna? Of wilt u hem of haar gewoon lekker verwennen? Uitstekende redenen om contact met ons op te nemen!

 

Onze zouttherapie is 100% natuurlijk, en kan ook veilig naast andere behandelingen gegeven worden, ook bij medicijngebruik. Ook voor wedstrijden: een helemaal veilige boost! Bovendien maken wij het door de lichttherapie en rustgevende muziek een heerlijke ontspannende ervaring.

We gebruiken een medisch gecertificeerde halogenerator, en het aller zuiverste zout mogelijk; farmaceutisch zout.

Dat zout dringt diep door in longen, op de vacht en de huid. 

Het haalt slijm uit de bovenste en onderste luchtwegen, reinigt en zuivert de longen en huid (en wondjes) door de antibacteriële en ontstekingsremmende werking. 

Omdat zout een natuurlijk anti histamine is, werkt het ook bij ondersteuning tegen allergische reacties. 

Schone longen, een goede huid en een betere weerstand, u kunt het uw 'harige kindje' bieden! 

Om u een overzicht te geven waarbij onze zouttherapie helpt:

  • Longproblemen zoals COPD, hoesten, longontsteking, vastzittend slijm, asthma, bronchitis, allergische luchtwegen (RAO). Reinigt u uw sinussen weleens met een zoutoplossing? Dit is niet irriterend en komt veel en veel dieper.

  • Huidproblemen zoals eczeem(zomereczeem, staart- en maneneczeem), mok / schurft, ringworm, regenrot, allergische huidreacties, jeuk, ontstekingen, wonden, algemene huidirritaties

  • Als voorbereiding op wedstrijden; een kuurtje een week voor een wedstrijd vult mineralen aan, en: schonere luchtwegen + betere weerstand = betere prestatie

  • Sneller herstel na (zware) inspanning; ontspannen werken aan mineralen aanvullen, luchtwegen opschonen en weerstand boosten.