top of page
logo.gif

Stal Happy Horse

Graag stellen we onze bewoners; onze vrienden aan u voor

Niet zomaar paarden en ponies, maar onze vrienden, mede teamleden en 'kindjes'. Elk paard heeft zijn eigen verhaal, zijn eigen karakter en verdient zijn eigen plekje op onze website. Onze oudere paardjes hebben zo hun kwaaltjes, en hun dagelijkse zalfjes, pilletjes en ongemakjes, maar wij zijn trots op ze en blij dat we voor ze mogen zorgen!

Naam: Wild Brutus B                              

Bijnamen: Bruuteltje, Kabouter

Geboren: 30 juni 1996

Ras: Paint horse

Ik ben Brutus. Ik ben dé man, en ik ben super stoer. (toch?) Ik ben een echt western-paard, en misschien, heel misschien heb ik een beetje een zachte kant. Tegen niemand zeggen! Ik denk dat mijn mens dat wel weet, maar verder is het geheim. 

Naar buiten met mijn tweebener-vriend Rob vind ik heerlijk, mijn halster afkrijgen ook, en helemaal geweldig om een tractor te horen. Dat betekent dat er iets komt dat ik nog leuker vind: ETEN!

Naam: Just Miss Daisy                               

Bijnaam: Daisy

Geboren: 11 mei 2002

Ras: Paint horse

Gezellig dat je kijkt! Ik vind het heerlijk om op buitenrit te gaan. We gaan ook vaak met een paar vrienden de omgeving in de gaten houden, meestal doe ik dat met Brutus, Girly, June en soms Sjaak - samen met onze mensen. Verder sta ik te genieten van het uitzicht op de wei. Lekker relaxen...

Naam: Girlpower B                                    

Bijnamen: Girly

Geboren: 27 mei 1999

Ras: Paint horse

Ik sta lekker de hele dag buiten in de frisse lucht met mijn vrienden. Brutus en Daisy zijn mijn beste vrienden, als een van hen weg is, maak ik me toch altijd wel een beetje zorgen. Je bent er niet om het zelf in de gaten te houden!

Het liefst ga ik lekker op buitenrit, heerlijk toch, met zo'n gezellig mens erop uit!

Naam: Zoraje                                            

Bijnamen: Eule, Zora

Leeftijd: 31 maart 1993

Ras: Appaloosa

Nu je er toch bent, kun je even kriebelen? Wacht, ik draai me wel even - ja? Begin maar hoor! Eten en gezellig kriebelen met mijn vrienden vind ik erg leuk, ritjes maken ook, maar het allerleukste vind ik toch wel het poetsen en het kriebelen en knuffelen. Nou, misschien staan eten en knuffelen op een gedeelde eerste plaats. 

Dus, waar wacht je nog op? Hup, kriebelen!

rps20190805_144700.jpg

Naam: Woodland

Ras: Arabo-fries

Ramzes is mijn broer, hij is een beetje macho-er dan ik, Maar ik ben dan wel ècht stoerder. 

Net zo'n knuffelaar, 2x zo stoer, en 10x meer kleur. 

Ik laat me soms bij het kriebelen  met de mensen hier net ietsjes teveel gaan, dan wil ik graag terug kriebelen, maar dan zeggen ze 'AUW, weer een blauwe plek.'. Maar dan weet ik weer even dat dat niet ok is. Ik ben eigenlijk gewoon een beetje tè lief bijna, als dat al kan. 

SITAAAAA.jpg

Naam: Sita                    

Bijnamen: Siteke, Poepie, Siti

Geboren: 31 maart 2005

Ras: Fries

Ik ben Sita, en ik ben de knapste hier. Dat kun je ook zien, want mijn foto is de breedste. Ik houd van kriebelen, mijn mens een beetje pesten, en de stevigheid testen van bouwsels. Ik houd niet zo van spray dingen. Psssh psshhh psshhh? Niks, pssssh jij maar. Berkenbomen zijn eng trouwens, wist je dat? Vreselijk. Er zitten Berk-kabouters in, da's nog veel erger dan boskabouters. Eten is trouwens ook een grote hobby, maar laat die lick-it dingen maar. IEUW. Gelukkig lust mijn mens ze zelf. 

Naam: Choppy         

Bijnamen: Choppi-bepoppi, Chop-chop-dewop-wop

Ras: Shetlander

Hi mensen! Gezellig! Ik ben een kei leuk ventje, en al ben ik een mini, qua karakter écht niet hoor! Ik heb een grote mond, voor zo'n klein ventje. Poetsen, knuffelen, friemelen, eten - ik kan het allemaal! Daarnaast vind ik het ook leuk om te ontvangen. Geven en nemen. Jij geeft snoepjes en kriebels,ik geef verliefde blikken.

Hebben jullie kleine mensjes die feest komen vieren? Ja? Gezellig!

Naam: Amaranth                                

Bijnamen: Mara, McNamara

Ras: Shetlander

Oh, leuk dat je er bent! Ik ben samen met mijn kleine vriend Choppy hier naartoe gekomen. 

Ik vind het heel leuk enzo, maar ik ben niet zo'n druktemaker als mijn kleine vriend. Ik vind het allemaal wel goed zo, en vind het heel leuk om al die aandacht te krijgen op kinderfeestjes.

Ook lessen vind ik leuk, maar soms heb ik toch even meer zin om wat anders te gaan doen. Ze hebben geluk dat ik zo lief ben!

Naam: Pleasure                                 Deze pony kun je leasen!

Bijnamen: Playboy

Geboren: Dat zoeken we even op (hij is 18)

Ras: Shetlander

Oeh, hhhhallo. Ik sta in de paddock, te genieten. Ik ga vooral graag mee op kinderfeestjes, kei gezellig! Ik mag ook de koets trekken dan, stoer! Stiekem heb ik een zwak voor roodharige dames. Wat een pit, wat een prachtige meiden! 

Naam: Sjakie

Bijnamen: Sjakiemon, Kawasjakie, Poemeltje, Nuada, Nuki, mijn kleine prinsje

Geboren: 7 januari 2001

Ras: Tinker

Hoi! Waar is het eten? Heb je geen eten? Oh, je wilt dat ik me voorstel op de site? 

Ik ben een goudeerlijke, stoere vent, en vind het gezellig om te kriebelen, te poetsen, en een beetje te 'sjmoezen'. Af en toe vind ik het leuk om voetje te vrijen. Zo heet het toch wanneer ik op je tenen ga staan? Oké, misschien ben ik soms een beeeetje lomp. Als je aardig tegen mij doet, doe ik aardig tegen jou; maar als je oneerlijk bent, weet je het ook snel genoeg... Ik ben een harde werker en laat me niet snel kennen, maar ik ben ook wel een beetje jaloers aangelegd

Naam: Nero

Bijnamen: Sexyboutje, Kampioen

Geboren: 1 januari 1979

Ras: arabier/warmbloed mix

Wat een leven... eten, slapen, knuffelen en vriendjes.

Rijden en zo vond ik heel erg leuk, maar dat gaat met mijn rug niet meer. Wandelen doe ik heel graag, en daarbij wil ik graag lekker doorlopen. Ik ben een er eentje met karakter, zegt mijn mens. Ik slobber als de beste, nu ik geen kiezen meer heb. Naast wandelen, houd ik de boel ook goed in de gaten. Hobbies daarnaast zijn: mens als slaapkussen gebruiken, poetsen en ontdekken.

Naam: Boy

Geboren: Ja, in 2012

Ras: Irish cob

Hoi! Ik ben de 'broer'  van Reykja. Samen eten we hooi, knuffelen we, en gaan we op buitenritten. 

Kei leuk! Soms vind ik de trailer op gaan niet zo leuk, maar dan denk ik maar 'dadelijk lekker rijden!'. Reykja en ik moeten dan wel ons mens delen, maar gelukkig is ze heel erg lief en heeft ze voor ons allebei genoeg liefde, aandacht en ETEN!

Naam: Reykja

Ras: Ijslander

Ik ben die knappe, lieve, getalenteerde ijslandse dame waar mijn 'broer' Boy het over heeft. Toch? Want ik ben heel knap, lief en getalenteerd!

Vroeger gingen mijn mens en ik urenlang rijden, maar nu word ik toch ook al een dagje ouder. Ik doe het nu dus lekker rustig aan - laat dat jonge ventje waar ik ons mens mee deel, maar lekker werken. 

rps20190805_144529.jpg

Naam: Muis

Bijnamen: Lief kind, Monster

Leeftijd: 13 mei 2013

Ras: Shetlander

Hallo! Ik ben Muis, en ik hou van eten, wagens trekken en lekker eigenwijs zijn. Samen met mijn vriendjes sta ik in de paddock, en als het even kan zet ik graag de boel een beetje op stelten. Knuffelen is niet altijd aan mij niet zo besteed, maar dingen met mijn mens gaan doen vind ik erg leuk! Stoer ben ik meestal wel, maar soms vind ik toch wat dingen eng. Water vind ik bijvoorbeeld lekker om te drinken maar niet om door te lopen. Ieuw! Natte voeten! 

Naam: Jeopardy

Hi, I'm Jeopardy!  I'm from Denmark, and my human brought me and my girlfriend Miss D along with her to the Netherlands. Now, we just enjoy our retirement together with a fun bunch of other horses of respectable age. Don't tell anyone, but I have a midnight-snack-pact with one of the people here. Shhhhht!

Naam: Miss D

My man here already gave a brief introduction. I'm Miss D, and I'm also from Denmark. We like the Netherlands! A warm stable, the food is plentiful, and I've made a bunch of new friends. My man is a bit protective of me, but he's just a bit of a manly-man like that. 

And then there's the little horses that just go in and out of our paddock, those are adorable!

rps20190805_144836.jpg

Naam: Ramzes

Ras: Arabo-fries

Kijk! Ik ben knap! En heel lief. Een echte knappe macho-man die graag showt.. Super stoer, zo zou je me wel kunnen omschrijven. Behalve als er iets ritselt. Of die ene auto langskomt die elke dag een paar keer langs rijdt. 

Mijn hobbies zijn knuffelen, knap uitzien, de boel op stelten zetten. 

rps20190805_144545.jpg

Naam: Speedy

Bijnamen: Speedster

Ras: Shetlander

Ik ben hier geboren! Na een tijdje ergens anders te hebben gewoond, zijn mijn mensen toch maar weer teruggegaan naar waar ik vandaan kwam. En na al die jaren is mamma Bomby er ook nog.

Het is in onze paddock heel erg gezellig, we staan er met een leuk groepje. Stiefzus Blondie ook!

Ik houd van eten, en van Muis. Muis mag met niemand anders eten dan met mij, en we doen alles samen. Behalve als Muis weg gaat met haar mens, en dan raak ik toch een beetje in de stress, komt ze wel terug? Maar eigenlijk is ze altijd wel terug gekomen. 

rps20190805_144619.jpg

Naam: Blondie

Ras: Shetlander kruising

Samen met mijn soort-van-zusje Speedy kom ik hier oorspronkelijk vandaan, en nu zijn we weer terug! Er staan nu andere paardjes, maar sommmige ken ik nog, daar stonden we ooit mee en nu toevallig weer. Oude vrienden! Ik ben een beetje de baas, maar als Speedy graag wil, dan ga ik toch wel aan de kant. Verder ga ik voor helemaal niemand aan de kant, haha!

Mijn hobbies zijn knuffelen, spelen, en de boel onder controle houden. 

Naam: Gyzmo

Bijnamen: Stinkie, Gyzzie, Jaqueline

Geboren: 11 November 2009

Ras: Mechelse Herder

Oh, het hek gaat open. Ben je leuk? Volgens mij ben je wel ok. Nou, vooruit, als ze het hek open doen dan zul je wel ok zijn. Kom maar binnen dan! Dit is onze stal, of zeg maar - mijn stal. Samen met mijn soort van zusje zorg ik dat er niemand onbegroet binnen komt. Buiten spelen en wandelen hou ik heel veel van. Daarnaast ook eten, waken, slapen en knuffelen! Bezemen of harken met mij is een echte uitdaging, en als je met water bezig bent, help ik je met veel plezier mee. Water is om te spelen en om te drinken. Volgorde maakt niet uit, ik kan het tegelijkertijd.

Eervolle vermelding

Natuurlijk mogen onze lieve hondjes ook niet ontbreken, en krijgen zij een ereplaatsje op de 'bewoners' pagina. Ze zijn onze lieve meisjes, onze maatjes en beste vriendinnen! Ze zijn op de eeste plaats 'harige kindjes', maar vervullen hun taak als waakhonden en beveiligers met veel enthousiasme!

Naam: Lia 

Bijnamen: Toddelmuts, Gerard Joling

Geboren: 12 Juli 2015

Ras: wind / staandehonden mix

Ok, ze zeggen dat het goed is dus dan zal het wel. Maar ik hou je in de gaten ;) Als je vaker komt, neem ik je wel mee wandelen over het terrein, ik pak je hand wel, en dan gaan we iets leuks pakken om mee te spelen. Jij mag proberen het af te pakken, dan ren ik HEEL hard weg!

Rennen ben ik heel goed in, en in waken ook, en ook in knuffelen, want als het ijs gebroken is ben ik super lief! Net als mijn soort van half-zus Gyzmo. 

bottom of page